35.000 Ft fölötti vásárlás esetén ingyenes kiszállítás Magyarországon!

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések a menstruációs fehérnemű használatával kapcsolatban

 

Miért más a Mensibugyi, mint más menstruációs alsók?

✅ nagyobb nedvszívó képesség
✅ választható betéterősség
✅ hosszabb betétrész elöl és hátul
✅ minőségi magyar alapanyag
✅ egyedi kérés szerinti gyártás
✅ minden méretre, alakra van bugyink

Mit jelent ez pontosan?

✅ Nálunk kérheted a bugyit enyhe, közepes vagy extra erősségben. Ha jobban megnézed egy-egy gyártó leírását, akkor láthatod, hogy általában 1-2 betéthez hasonlítják a nedvszívó képességet, ami a mi enyhe erősségű bugyinknak felel meg.
✅ A betétrészt elöl és hátul is extra hosszan felvarrjuk, hogy biztosan mindenkinek megfeleljen. Így mindegy, hogy ülőmunkát végzel, járkálsz egész nap, vagy alváshoz szeretnéd használni, biztosan végzi a dolgát.
✅ Ráadásul a bugyit a vérzésed erősségéhez igazíthatod, így a vérzésed elején és végén is akár segédeszköz nélkül (plusz betét, tampon) használhatod.
✅ Alapanyagunk a legjobb minőségű, magyar gyártású pamut és polyamid, így biztosan nem veszít a minőségéből sok-sok mosás után sem. Nem kell félned, hogy ereszti a színét, vagy ha véletlenül bekerül a szárítógépbe, akkor sem lesz semmi baja.
✅ 78cm-estól egészen 160cm-es csípőméretig találsz nálunk fehérneműt, így bármilyen mérettel is rendelkezel, nem kell várnod rá, azonnal postázzuk.
✅ Ha pedig egyedi igény van szín, fazon tekintetében, azt is szívesen elkészítjük 🙂

Ezért más a Mensibugyi 😉

 

Ha nem találtad meg a kérdésedre a választ, keress minket bátran!

1. Miben más a Mensibugyi, mint egy normál fehérnemű?

Minden Mensibugyi két speciális betét réteget tartalmaz, melyek teljesen magukba szívják és benntartják a nedvességet. Így észre sem veszed, hogy rajtad van, és extra hosszan bírja.

1. Külső színes, légáteresztő réteg
2. Nedvességzáró réteg
3. Speciális nedvességmegtartó réteg
4. Belső fekete pamutréteg

 

2. Nem kényelmetlen, hogy napközben a munkahelyemen is cserélnem kell?

Hidd el, nem kell. Ha megtaláltad a számodra megfelelő erősségű alsóneműnket, akkor az ki kell, hogy bírjon a menstruációd elején és végén napi 8-10 órát, tehát egész nap nem kell a cserével foglalkoznod. Ha az átlagosnál erősebb a vérzésed, akkor pedgi az erősebb napokon kombinálhatod kehellyel vagy betéttel, ahogy Neked kényelmes.

 

3. Én szeretem gyakran cserélni a betétet, mert félek a fertőzésektől. Ezt is pár óránként cserélnem kell?

Menstruációs fehérneműnk egy speciális nedvességmegtartó réteget tartalmaz, mely ezüstionok hozzáadásával készült. Ezáltal semlegesíti a kellemetlen szagokat, antibakteriális és gombaölő hatású. Így elegendő akkor cserélni, amikor már megtelt a betét.

 

4. Elég drága egy ilyen speciális bugyi, mikor jön vissza az ára?

Igaz, hogy kezdetben nagyobb befektetést jelent, olyan, mintha csak megvennéd a következő 2-3 évre egyben a betétet. Az is sok lenne, nem? Hosszútávra kiszámolva nem kerül többe, mintha betétet használnál, a környezetet viszont kíméled vele. A bugyi általánosságban addig bírja, amíg szét nem nyűvöd, ez változó lehet attól függően, hogy hány bugyit rotálsz.

 

5. Hogyan mossam? Mit szabad és mit nem?

Használat után áztasd be a bugyidat egy kis hideg vízbe, majd folyóvíznél nyomkodd ki amíg tiszta víz nem jön belőle. Ezután mehet a mosógépbe. Maximum 60 fokon mosható, de gyakorlatban elegendő, ha 40 fokon mosod, ezzel is megnövelheted az élettartamát. Mivel a speciális nedvszívó anyag antibakteriális és gombaellenes, nem szabad fertőtlenítőt, lúgos szappant, öblítőt vagy bármilyen hipótartalmú mosószert használni a tisztításhoz, mert az megrövidíti a nedvszívó réteg antibakteriális hatását. Lehetőleg ne szárítsd szárítógépben, hanem hagyományos módon, kiterítve.

 

6. Azonnal ki kell mosnom a piszkos bugyit?

Levételkor elég csap alatt kicsit kinyomkodni, majd mehet a többi szennyes közé. Nem kell azonnal kimosni, bevárhatod vele a többi mosnivalót. Amikor amúgy is mosnád, bedobod a többi ruhád közé, nem fogja össze a ruhákat. Az az egy fontos, hogy öblítés előtt vedd ki a mosógépből és szárítógépezni sem szabad, mert az csökkenti a nedvszívó réteg élettartalmát.

 

7. Mi lesz, ha átázik, és nincs nálam tartalék?

Fontos, hogy az első pár használatkor kitapasztald, melyik bugyink a megfelelő számodra. Erősségtől függően 10-25ml nedvességet képes a bugyi magában tartani. Minden bugyink tartalmaz egy nedvességzáró réteget kívülről, így még ha kicsit elszámolod magad, akkor sem fog átázni. 

 

8. Van enyhe, közepes, extra... melyiket válasszam? 

Ez nagyban függ a menstruációd erősségétől, egyszerűen kiszámolhatod, számodra melyik a megfelelő. Az enyhe 1 általános szárnyasbetét/tampon nedvszívó képességével ér fel. A közepes 2 betéttel, az extra pedig 4 betéttel. 

A legtöbb nő számára a közepes végigbírja az egész napot, a menstruáció elején-végén pedig az enyhe is elegendő. Ha pedig az átlagosnál erősebb vérzéssel rendelkezel, kombinálhatod mosható betéttel vagy kehellyel, hogy végigbírja az egész napot.

 

9. Extra erős a menstruációm, nekem is megfelelő lehet a mosható tisztasági fehérnemű?

Extra változatunkat kifejezetten azoknak fejlesztettük ki, akik átlagon felüli vérzéssel rendelkeznek. Ez a típusú menstruációs bugyink 25ml vért képes magában tartani, ez nagyjából 3-4 szárnyas betét nedvszívó képességének felel meg. Emellett a bugyi nedvszívó felülete kétszerese a legnagyobb szárnyas betétnek is, így jóval biztonságosabb a használata. 

 

10. Inkontinencia esetén is használhatom?

Igen, nyugodtan. Gyenge inkontinencia esetén választhatod a mensibugyit bármilyen erősségben. Komolyabb probléma esetén rendelhetsz egyedit, és elöl egészen magasra fel tudjuk varrni a betétet.

 

11. A mérettáblázatban nem találok olyan méretet, ami számomra megfelelő. Akkor én nem rendelhetek tőletek?

Mivel a mensutrációs alsóneműinket mi magunk varrjuk, így egyedi megrendelést is tudunk teljesíteni. Keress minket bátran: mérd körben magad a derekadnál és a csípődnél, így meg tudjuk varrni a számodra megfelelő méretet.

 

12. Szülés után sem szeretnék eldobható betétet vagy pelenkát használni, jó ilyenkor is a Mensibugyi?

Igen, nyugodtan. Szülés után sajnos nagyon-nagyon sok betétre lesz szükséged, ami helyett szuper megoldás a Mensibugyi. Hidd el, nemcsak környezetkímélőbb, hanem sokkal kényelmesebb megoldás is. Nem kell félni attól, hogy elcsúszik vagy átázik, mint az ilyenkor használatos betét.

 

13. Éjszaka is használhatom?

Igen, éjszaka is helyettesítheted vele az eldobható betétet. 

 

14. Mi a különbség a Candy és a Long legs szabása között?

A Long legs szabása valamivel magasabb, mint az átlagos bugyiknak és a lábköre is nagyobb, emiatt nagyon kényelmes. Ha szereted a magas derekú nadrágokat, akkor ezt is imádni fogod. A Candy dereka 3-4cm-rel alacsonyabb, inkább csípőfazon. Emellett kissebb a lábköre, a fenékrészen szélessebb. A teljes betétes alsókat is ebből a fazonból készítjük, mivel hátul jobban "véd". 

 

15. Egyedi elképzelésem van, meg tudjátok oldani?

Mivel a bugyikat magunk varrjuk, ezért minden elképzelést megvalósítunk. Pl. tudunk fehér színű bugyit készíteni, ha ápolónő vagy és nem szeretnéd, hogy átüssön a sötét szín. Vagy tudjuk még magasabbra szabni a gumi derekát (idősebb korban így kényelmesebb). Vagy ha csak egyszerűen ragaszkodsz egy színhez, akkor azt is szívesen elkészítjük. Az ilyen megrendeléseket 6-8 hetes határidővel tudjuk szállítani.

 

16. Széklettartási problémára is van megoldásotok?

A teljes betétes alsó úgy működik, mint egy pelenka, minden részen véd. Ilyen problémára is nyújthat megoldást, mivel hátul teljesen derékik felhozzuk a nedvszívó és nedvességzáró anyagot. 

 

17. Tini lányomnak keresek mentruációs bugyit, de a mérettáblázatban nem találok rá valót. Tudok rendelni?

Nagyon örülünk, ha egy anyuka már fiatal korban próbálja terelni a lányát a környezettudatosság irányába. Ha az XS-es bugyi is nagynak látszik, a megrendelésnél rendelj XS-eset, és a csípőméretet írd bele a Megjegyzésbe a megrendelés véglegesítésénél és elkészítjük a kívánt méretet. 

 

18. Fürdőruhaként használhatom, úszhatok benne?

Mivel a bugyijaink külső anyaga hasonló a fürdőruhaanyaghoz, így hordhatod őket a strandon is. Nem kell tamponnal, betéttel bajlódnod, gondtalanul élvezheted a napozást. Enyhe, pecsételő vérzés esetén a vízbe is bemehetsz, ilyen esetben az enyhe erősséget javasoljuk.